2024. szeptember 8. vasárnap

Hírek

Népszerű hírek

Egy jó ügy szolgálatában

2024. június 14., péntek 18:33

Önkéntes megmozdulás keretében látogattak június 7-én a VML Budapest munkatársai Oroszlányra, hogy az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt.-vel kart karba öltve, közös erővel varázsolják szebbé környezetünket.

A VML Budapest történetében nem ritka ez a fajta társadalmi szerepvállalás, hiszen a marketinges cég minden évben vállal, egy-egy csapatépítő rendezvény keretében önkéntes – azaz vállalati társadalmi felelősségvállalási – munkát annak a területnek a közvetlen közelében, ahol a rendezvényét tartja. Az idei rendezvényük helyszínéül a Várgesztesi Villaparkot választották, emiatt kézenfekvő volt, hogy elsődlegesen a környező településeknek ajánlják fel segítségüket, így esett választásuk Oroszlányra. A cég az előző évek mintájára most is, olyan feladatok elvégzéséhez szeretett volna hozzájárulni, amelyekre az önkormányzatoknak nincs kapacitásuk, mint a szemétszedés, az óvoda – iskola felújítás, kerítésfestés, gazolás, vagy a virágültetés.

Nagylelkű felajánlásuk koordinálását, a munkaterületek kiválasztását és a tervezést is az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vállalta magára, és megszervezte 5 városi helyszín érintésével a nagyszabású szemétszedési, játszótér ápolási, és ültetési eseményt. Szerszámokkal, szemeteszsákokkal, kesztyűkkel, enni-, innivalóval, térképpel látták el a 140 fős, nemzetközi csapatott, biztosították a növényeket az ültetéshez, előkészítették a majdani virágágyásokat, valamint az OIH Zrt. és a LÜN Kft. munkatársai és Rajnai Gábor alpolgármester is a helyszíneken koordinálta az eseményt.

A rendezvény során az önkéntesek mindösszesen 540 tő fűszer- és gyógynövényt – többek között macskamentát, cickafarkot, kakukkfüvet – ültettek el a korábban előkészített összesen közel 50 négyzetméternyi zöldsávokon a Brunszvik Terézia és a Táncsics Mihály Óvodák előtt. Rendezték több városi – a Táncsics udvari, a Brunszvik Óvoda melletti és a Cultplay – játszótér játékeszközeinek környezetét, illetve elvégezték tetemes mennyiségű szemét összegyűjtését a Haraszt-hegyen, az Ipari Park, a Bányászati Múzeum és a Kamalduli Remeteség környékén, a Kerékpárút, valamint a Malom-tó mentén, annak ellenére, hogy mindegyik területen rendszeres a szemétgyűjtés.

Az akció alatt gyűjthető volt bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, zsákban elhelyezhető és elszállítható. Az önkéntesek főként háztartási jellegű hulladékok összeszedésére koncentráltak és azokat helyezték el zsákokba gyűjtve a VML táblával ellátott hulladékgyűjtő pontokon. De az akció során olyan nagyobb tárgyaktól is megszabadították a természetet, mint az autógumik, a drótkötél, vagy a radiátorok, illetve a Haraszthegyen felszámoltak egy hatalmas sörösdobozokkal és csikkekkel teli hajléktalan területet is, közel 16 zsákra való hulladék összegyűjtésével.

Az esemény célja nem csak a környezet gondozás és szépítés, hanem a szemléletformálás is, hiszen rendkívül fontos, hogy mind többen rádöbbenjünk, hogy nem csak szükséges, de felemelően jó érzés is tenni a közösségért. Persze emellett nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a hétköznapokban kevesebbet szemeteljünk, megbecsüljük és fejlesszük a minket körül ölelő élővilágot és általában véve környezettudatosabban éljünk.

A VML társadalmi felelősségvállalása kiváló, követendő példa lehet a környezetért való összefogás erejére, a mindent beborító szemét ellen.

Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt.
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 560-025
Központi cím: info@oihzrt.hu
Honlap: http://oihzrt.hu