2024. June 17. Monday

Hírek

Népszerű hírek

Megújul a Havasi Márton utca

2022. October 28., Friday 08:02

Oroszlány Város Önkormányzatának közútfejlesztés céljából 80 millió Ft összegű hitelfelvételt engedélyezett a Kormány.

Ennek megfelelően Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntött az Oroszlány, Havasi Márton utca - Óvoda köz és csatlakozó járdaszakaszainak burkolatfelújításáról. 

A kivitelezést az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. végzi, alvállalkozó bevonásával. A kivitelezés ideje alatt ideiglenes forgalmi rend változások lépnek életbe, az alábbiak szerint:

  1. A Havasi Márton utca - a Népekbarátsága utca és a Bánki Donát utca közötti – útszakasza teljes lezárásra kerül az Óvoda közzel együtt. 
  2. Az Irinyi János utcára való behajtás a Havasi Márton utcáról lehetetlenné válik, ezért az Irinyi utcába való beközlekedés a Fürst Sándor utca felől lehetséges, de ez is kizárólag csak az ott lakók számára. Az utca zsákutca lesz. A tömbök közötti parkolókat is, csak az ott lakók használhatják. Egyéb forgalom behajtás TILOS!
  3. A bölcsődét kizárólag a Rákóczi Ferenc út felöli kiskapun lehet megközelíteni, az Óvoda köz felöli burkolatok teljes elbontásra, újjáépítésre kerülnek.
  4. A Népekbarátsága utcán, az iskola mellett 10 km/h sebességkorlátozó, illetve gyalogos közlekedésre figyelmeztető táblákat fogunk kihelyezni. 
  5. A Bánki Donát utcán, a Havasi Márton utcai kereszteződés előtt mindkét irányból „Vigyázat gyalogosok” figyelmeztető táblák lesznek telepítve a kivitelezés ideje alatt.
  6. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola előtt biztonsági okból ideiglenes kerítést építünk kb. 100 méter hosszban.
  7. A kivitelezés ideje alatt a Bánki Donát utca 31-35 számú lakóház előtt nem lesz mód a parkolásra, a teljes lezárás miatt.
  8. A szemeteskonténereket a szállítási napokon a kivitelező feladata kimozgatni a lezárt területekről és az Irinyi utcából.
  9. A lezárt területre az iskola, bölcsőde áruszállítóit, kiszolgálóit, mentő, betegszállító, tűzoltó, rendőrség bejutását biztosítjuk.
  10. A kivitelezés várható időtartama 6 hét. 

Felhívjuk minden érintett figyelmét, hogy a Havasi Márton utca, illetve járdái teljes egészében építési területnek minősülnek!

Az útlezárás és a munkálatok 2022. november 2-án (szerda) kezdődnek!

A várható kellemetlenségekért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük!

Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt.
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 560-025
Központi cím: info@oihzrt.hu
Honlap: http://oihzrt.hu