Nem szemétlerakó!

2020. április 15., szerda 13:04

Mintegy 150 köbméter vegyes hulladékot helyeztek el ismeretlenek illegálisan a Malom-tó és az úgynevezett Nyúl domb mellett lévő ligetes területen – tájékoztatott Németh Gábor.

Az OIH Zrt. vezérigazgatója elmondta azt is, hogy a munkatársak az OKÖ Zrt. segítségével megtisztították a társaság tulajdonában lévő telket. A Malom-tavi dűlő mellett lévő területrészeken eddig is tilos volt bármi fajta hulladék elhelyezése. Ezt különösen annak ismeretében fontos megjegyezni, hogy a kiskertes részen biztosított mind a kommunális hulladék elszállítása, mind a zöldhulladék elszállítása, aminek nagy részét egyébként is a kertművelés során komposztálni, vagy hasznosítani lehetne.

A mindennel kevert hulladékot szinte lehetetlen volt a helyszínen rendesen szétválogatni, így az összegyűjtött gallyakat, ágakat, kis kerti nyesési, metszési zöld hulladék sorsáról, esetleg helyszíni elégetéséről a napokban születik döntés.

- Mindezek után a társaság további lépéseket fog tenni az ellen, hogy a területére és a kellemes fekvésű, fás ligetes természetközeli részre illegálisan bármiféle hulladék kerüljön lerakásra. Ennek érdekében a jövő héttől a területet kamera is fogja vigyázni. Amennyiben ez mégis megismétlődik, úgy a társaság - a szélesebb városlakói érdekek miatt is - a Közterület Felügyelet és a Rendőrség bevonásával jogi lépésekhez fog folyamodni – fogalmazott Németh Gábor, aki megköszönte a közreműködők munkáját, és kér mindenkit, hogy még ezekben a nehéz időkben is figyeljenek oda lakókörnyezetük és a természet védelmére.

Kevesebb