Átadták a Havasi Márton és Óvoda köz megújult útszakaszát

2023. április 14., péntek 06:43

Hivatalosan is átadták a Havasi Márton utca és Óvoda köz immáron megszépült útszakaszát, amelyet Oroszlány Város Önkormányzata bruttó 77.978.000 Ft beruházási hitelkeret forrásból valósított meg.

Az ünnepélyes átadóra szerda délután került sor, ahol az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója Németh Gábor elmondta - A Havasi Márton utca teljes szakaszán a rendkívül rossz műszaki állapotban lévő szilárd burkolat miatt vált szükségessé az átépítés, kétrétegű aszfaltozással és a zárt csapadékvíz elvezető rendszer igény szerinti javításával, felújításával.

A beruházás során az Óvoda közi útcsatlakozás környezetében, a felújítandó közúti szakasz alatt húzódó csapadékcsatorna nyomvonalára tisztító aknát építettek, két víznyelővel és víznyelőrácsos fed lappal. Az érintett szakaszokon a járda eredeti felülete töredezett volt, biztonságos gyalogos közlekedésre csak részben volt alkalmas, ezek javítását burkolatcserével és ágyazat erősítéssel oldották meg, amelyre 4 cm vastag aszfaltréteget helyeztek.

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. kivitelezőként törekedett arra, hogy minél élhetőbb, komfortosabb környezetet teremtsen a város és a lakosság számára, ezért a burkolatfelújítás mellet, az eredeti tervhez képest további 5 hellyel bővítették a parkolót, valamint egy aszfaltozott gyalogos járdával kötötték össze az Irinyi és a Havasi Márton utcát. A bővítések mellet fontos szempont volt az éríntett területen élő két idősebb platán fa védelme, amiket a parkoló helyek növelésével együtt is sikeresen körbe építetek és megóvták. A viszonylag nagy aszfalt felület komor hangulatát virágosládák kihelyezésével oldották fel, melyeknek gondozását a bölcsőde dolgozói és növendékei a továbbiakban magukra vállalták.

Kevesebb