Újabb facsemetéket ültettünk

2022. október 26., szerda 13:59

A MOL-Új Európa Alapítvány Neked Zöldül Városfa programjának keretében Oroszlány Város Önkormányzata nevében tavasszal pályázatot nyújtottak be az OSE Kószák aktivistái.

A pályázat keretében a város 70 db előnevelt platán, fehéreper és kőris facsemetét kapott, valamint ültetési segédanyagokat (210 db karó, távtartók, mulcs, védőrácsok).

A facsemetéket az OIH Zrt. parkgondozási szakemberei ültették el 5 városi helyszínen, valamint a város óvodái is kaptak egy-egy facsemetetét, amit az óvodákban a gyerekekkel közösen ültetnek el. Ezen kívül a program keretében az Országos Erdészeti Egyesület a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában egy erdőpedagógiai előadást tart majd a negyedikeseknek.

Tekintettel az elmúlt években tapasztalt egyre hosszabb esőmentes időszakokra, így a facsemeték fokozottabb gondozási igényeire, új stratégia szerint zajlott az ültetés. A facsemetéket igyekeztek nem szétszórva egyesével, hanem egy-egy helyszínen 6-10 fás csoportokban elültetni, így az azonos időszakban ültetett facsemetéket hatékonyabban lehet öntözni-gondozni. 

Egyébiránt az OIH Zrt. és az OSE-Kószák együttműködésével az idei évben több, mint 100 db, az elmúlt két és fél évben pedig különböző konstrukciókban immáron több, mint 200 db előnevelt facsemete került a város közterületeire.

            magas kőris 1 db, platánfa 14 db, fehér eper 7 db

            platánfa 8 db, fehér eper 5 db

            platán fa 2 db, fehér eper 6 db

            platánfa 4 db, fehér eper 6 db

            platánfa 7 db, fehér eper 4 db

            fehér eper 1-1 db, összesen 5 db


Kevesebb