Átértékelik feladataik sorrendjét

2020. március 15., vasárnap 15:37

A városüzemeltetési feladatokat ellátó OIH Zrt. a kialakult helyzetben átértékeli a feladatainak fontossági sorrendjét – tájékoztatott Németh Gábor vezérigazgató.

Elsődleges lesz a közterületi hulladékgyűjtők ürítése és a buszmegállók takarítása megfelelő védőfelszerelésben. A számtalan egyéb (kertészeti, karbantartási, útüzemeltetési, stb.) feladatokra akkor kerül sor, ha ezekre marad szabad munkaerő kapacitás.

Hétfőtől nem látogatható a Csobbanó Uszoda, a Bányászati Múzeum, és zárva lesz valamennyi sportlétesítmény. Nem fogad ügyfeleket csak rendkívüli esetben a társaság ügyfélszolgálata. Az OIH Zrt. központjában csak a legszükségesebb dolgozói keret veszi fel a munkát.

- Felmérjük, melyik dolgozónk hogyan lesz érintett szülőként az iskola, óvoda-bölcsőde bezárások miatt. Ezek függvényében folyamatos újra szervezzük a munkákat. Az érintettek első körben a rendes éves fizetett szabadságkeretük terhére vehetnek ki szabadságot, mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: áttekintjük, kinek és milyen feladatai oldhatók meg otthoni munkavégzéssel. Ebben a társaság vezetése együttműködő lesz a cég dolgozóival, ugyanakkor azt is szem előtt tartjuk, hogy a városnak szüksége van mindannyiuk munkájára. Vasárnap délelőtt az operatív csoport ülésén az intézményvezetőkkel, cégvezetőkkel áttekintettük a mostani, valamint a várható helyzetet, és a hétfő-keddi tapasztalatok alapján hozom meg további döntéseimet – fogalmazott Németh Gábor.

A felsoroltak alapvetően a lakosság érdekét szolgálják, így az OIH Zrt. kéri Oroszlány lakóinak megértését, együttműködését.

Kevesebb