Tavaszi munkák

2020. február 23., vasárnap 07:43

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. felhívja a tisztelt városlakók és közlekedők figyelmét, hogy a Társaság az előre tervezett és a Polgármesteri Hivatallal egyeztetett éves, rendes fakivágási, ritkítási ütemterv keretében az elkövetkező időszakban is folytatja a településen több helyszínen a sérült, beteg, balestveszélyes, vagy elhalt fák kivágását, illetve visszavágását és gallyazását.

Az OIH Zrt. munkatársai mellett külső vállalkozó is részt vesz a munkafolyamatokban, melyek során törekeszenek rá, hogy amennyiben az megoldható a teljes kivágás helyett visszavágás, vagy gallyazás történjen. A fajtákat tekintve legnagyobb arányban nyár, juhar, platán fák esetében kerül sor beavatkozásra.

Az ütemterv szerint mintegy 20 fa kerül kényszer kivágásra alapvetően kiszáradás, betegség, vagy közvetlen balesetveszély miatt, és mintegy 70 fa esetében kerül sor gallyazásra, visszavágásra. A kivágásra kerülő fák helyett a cég az év folyamán új fákat ültet, melynek során a helyszín adottságai és a közművek elhelyezkedésének figyelembevétele mellett igyekeznek a kivágott fák helyének közelében, környezetében elültetni az új növényeket.

Kevesebb