Levendula díszíti a várost

2020. december 12., szombat 11:45

A mediterrán vidékről származó levendula már több ezer éve ismert és alkalmazott gyógynövény, használatát elsőként az ókori görögök és rómaiak örökítették meg. Európában, napjainkban a valódi vagy más néven keskenylevelű levendulát termesztik.

Valódi levendulát hazánkban is nagy területeken gongoznak (pl. Tihanyi-félsziget, Pannonhalma). Az örökzöld félcserje felhasználása igen szerteágazó, nemcsak a gyógynövényterápia, hanem a kozmetikai ipar számára is igen értékes növény.

Társaságunk a közelmúltban saját forrásait felhasználva, közel 1500 tő, pannonhalmi őstermelőtől származó, előnevelt kis bokros, gyökeres levendulát ültetett a városban. A célunk ezzel, hogy az évben hosszabb ideig is virágzó, kevéssé gondozásigényes, virágos növényeket, díszcserjéket ültessünk el többfelé, ami kellemes illatú is és hagyománya is van a térségben Majkon.

Azzal, hogy évelő növény, nem kell évente előkészíteni az ágyásait, a palántákat előnevelni, elültetni, gondozni, aztán majd átültetni és ezt minden évben megismételni, mint az egynyári virágoknál.

Ezzel szándékaink szerint munkafolyamatokat, élőmunka igényt és remélhetőleg hosszabb távon költséget takarít meg társaságunk.

Helyszínek:

Kevesebb