Megtörtént az Oroszlány-Tatabánya kerékpárút műszaki átadása

2019. augusztus 17., szombat 07:47

2019. augusztus 13-án zajlott a frissen elkészült kerékpárút műszaki átadás-átvételi eljárása. Ezt követően megkezdődött a használatbavételi eljárás, mely előreláthatóan szeptember közepéig tart majd.

Oroszlány, Kecskéd, és Környe 2016 márciusában a kecskédi tó partján írta alá a konzorciumi megállapodást a megvalósításra.

A három település Oroszlány Város Önkormányzatát bízta meg a konzorcium vezetésével.

Németh Gábor, az OIH Zrt. vezérigazgatója és több jelenlegi kollégája a tervezés kezdeti szakaszától részt vett más szakemberek mellett a projekt előkészítésében és segítséget nyújtott a korábbi sikeres pályázat összeállításában, beadásában. Pontosan a szakmai szemlélet és a kerékpározás iránti elkötelezettség miatt is bízta meg az önkormányzati pályázói konzorcium vezetője az OIH Zrt-t a kerékpárút szakmai projekt vezetésével. Ennek során a társaság operatívan és napi szinten részt vett a megvalósítás előmozdításában, koordinálásában, ellenőrzésében, mind a sok-sok szereplő és hivatalos szervezettel folytatott irodai egyeztetések, mind a helyszíni munkavégzések tekintetében. Ezek során sikerült jó, kifejezetten szakmai együttműködést kialakítania mind a beruházó önkormányzatokkal, mind a tervezőkkel, műszaki ellenőrrel, mind a kivitelezőkkel és a megvalósítás során érintett társszervezetekkel, kerékpáros közösségi és szakmai szervezetekkel, csoportokkal, a térségi média szereplőivel és a közösségi médiákkal is.

Németh Gábor: Társaságunk büszke rá és egyben örömmel tölt el minket, hogy lehetőségünk adódott a szakmai munkában részt venni és elősegíteni ennek a remek fejlesztésnek a megvalósulását. Meggyőződésünk szerint a térség lakossága és a kerékpáros közösségek megelégedésére. Bízunk benne, hogy a hivatalos forgalomba helyezési eljárás lezárását követően is számítanak társaságunkra a fenntartási és akár a további kapcsolódó fejlesztési munkákban. Kollektívánk már tervezi is, hogy a forgalomba helyezés után egy közös tekeréssel mindenki testközelből megismerhesse annak minden szépségével, a több mint 1,1 Mrd Ft ból megvalósult új kerékpáros útvonalat.

Kapcsolódó linkek:

Kevesebb